ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ (Pelargonium graveolens)ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Νέο

Παραδοσιακό φυτό(Pelargonium graveolens) των ελληνικών κήπων και γλαστρών.Πρόκειται για πολυετές ποώδες φυτό με τρυφερούς βλαστούς οι οποίοι δεν ξυλοποιούνται. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Τα φύλλα έχουν γκριζοπράσινο χρώμα με οδωντωτές απολήξεις, είναι χνουδωτά και με πολύ μεγάλες εγκολπώσεις και έντονη αρωματική ευωδιά όταν τριβούν. 

Περισσότερες λεπτομέρειες

€1.50

Παραδοσιακό φυτό των ελληνικών κήπων και γλαστρών. Ανήκει στα Γερανιώδη (Pelargonium graveolens), κοινώς συγγενεύει με το γεράνι και όχι με τη μολόχα - ασχέτως αν τη λένε και μοσχομολόχα, συγκεκριμένα σε περιοχές της Χαλκιδικής, όπως γράφει ο Πλατής στο «Μπαχαρικό Λεξικό». Το άρωμά της φέρνει λίγο από λιβάνι. Τα γλυκερά φύλλα της χρησιμοποιούνται στις μαρμελάδες και στα γλυκά του κουταλιού και προστίθενται στις κομπόστες σταφύλι και κυδώνι. Επειδή χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό λουκουμιών (λέγεται και λουκουμόχορτο). Χρησιμοποιείται επιπλέον στην αρωματοποιία και την ποτοποιία.

Η αρμπαρόριζα μετά από πολλαπλές επιστημονικές έρευνες απεδείχθη ως ένα από τα πλέον χρήσιμα φυσικά προϊόντα με σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τα πλέον αποτελεσματικά κατά της ναυτίας, ως παυσίπονο κατά της αρθρίτιδας, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και μειώνει την χοληστερόλη. €

Κανένα σχόλιο πελάτη προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ (Pelargonium graveolens)ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ (Pelargonium graveolens)ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Παραδοσιακό φυτό(Pelargonium graveolens) των ελληνικών κήπων και γλαστρών.Πρόκειται για πολυετές ποώδες φυτό με τρυφερούς βλαστούς οι οποίοι δεν ξυλοποιούνται. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Τα φύλλα έχουν γκριζοπράσινο χρώμα με οδωντωτές απολήξεις, είναι χνουδωτά και με πολύ μεγάλες εγκολπώσεις και έντονη αρωματική ευωδιά όταν τριβούν. 

Γράψτε μια κριτική

Σχετικά Προϊόντα